Изглежда, че редовно се появяват модерни нови диети, а интересната сиртуин

...
Изглежда, че редовно се появяват модерни нови диети, а интересната сиртуин
Коментари Харесай

Сиртуин диета: Отслабване с червено вино и шоколад

Изглежда, че постоянно се появяват съвременни нови диети, а интересната сиртуин диета е една от най-новите.

Тя стана обичана за известните персони в Европа и е известна с това, че разрешава алено вино и шоколад.

Създателите и упорстват, че това не е волност, а по-скоро настояват, че „ sirtfoods “ сиртуинова диета е тайната за отключване на загубата на мазнини и попречване на заболявания.

Здравните специалисти обаче предизвестяват, че тази диета може да не дава отговор изцяло на изказванията и даже може да е неприятна концепция.

Тази публикация дава информация, учредена на обстоятелства, за сиртуин диета (sirtfoods diet) и нейните евентуални изгоди за здравето.

Какво съставлява сиртуин диета?

Новата сиртуинова диета е създадена от двама диетолози на звезди, работещи за частна фитнес зала във Англия.

Те популяризират диетата като революционен нов хранителен проект, който работи, като задейства вашия „ слаб ген “ и усъвършенства метаболизма.

Тази диета се основава на проучвания върху протеин сиртуини, група от седем протеина, открити в организма, за които е потвърдено, че контролират разнообразни функционалности, в това число метаболизма, възпалението и продължителността на живота. ( 1 )

Някои естествени растителни съединения може да са в положение да покачат равнището на тези протеини в организма, а храните, съдържащи ги, са наречени „ sirtfoods “ (храни съдържащи сиритуин).

Списъкът с топ 20 на сиртуин артикули, възложен от новата сиритуин диета включва ( 2 ):

  • къдраво зеле
  • алено вино
  • ягоди
  • лук
  • соя
  • магданоз
  • екстра върджин зехтин
  • мрачен шоколад 85%
  • зелен чай
  • елда
  • куркума
  • орехови ядки
  • рукола
  • алена цикория
  • боровинки
  • каперси
  • кафе

Интересната сиртуин диета съчетава храни съдържащи сиритуин и ограничение на калориите, като и двете могат да задействат тялото да създава по-високи равнища на сиртуини.

Основната книгата за диета сиритуин включва проекти за хранене и предписания, които да се следват, само че има доста други книги за предписания за диета сиритуин.

Създателите на диетата настояват, че спазването на диетата сиритуин ще докара до бърза загуба на тегло, като в същото време ще поддържа мускулна маса и ще ви защищава от хронични болести.

Диетата сиритуин се основава на проучвания върху сиртуини, група протеини, които контролират няколко функционалности в тялото. Някои храни, „ наречени храни съдържащи сиритуин “, могат да накарат тялото да създава повече от тези протеини.

Отслабва ли се със сиртуин диета?

Създателите на сиртуинова диета вършат смели изказвания, в това число, че диетата може да подтиква загубата на тегло, да задейства вашият „ слаб ген “ и да предотврати болести.

Проблемът е, че няма доста доказателства в поддръжка на тези изказвания.

Засега няма безапелационни доказателства, че сиртуин диетата има по-благоприятен резултат върху загубата на тегло от която и да е друга диета с лимитирани калории.

И макар че доста от тези храни имат здравословни свойства, не е имало дълготрайни изследвания върху хора, които да открият дали спазването на сиртуин диета, има някакви осезаеми изгоди за здравето.

Независимо от това, книгата „ Sirtfood Diet “ регистрира резултатите от пилотно изследване, извършено от създателите и включващо 39 участници от техния фитнес център.

Резултатите от това изследване обаче наподобява не са оповестени на никое място другаде.

В продължение на 1 седмица участниците съблюдаваха диетата и упражняваха всекидневно. В края на седмицата участниците изгубиха приблизително 3,2 кг и поддържаха или даже качиха мускулна маса.

Независимо от това, този тип бърза загуба на тегло не е нито действителна, нито дълготрайна и това изследване не наблюдава участниците след първата седмица, с цел да види дали те са върнали назад тежестта си, което нормално е по този начин.

Когато тялото ви е лишено от сила, то употребява своите незабавни енергийни ресурси или гликоген, в допълнение към изгарянето на мазнини и мускули.

Всяка молекула гликоген изисква 3-4 молекули вода, които да се съхраняват. Когато тялото ви употребява гликоген, то се отървава и от тази вода.

През първата седмица на рисково ограничение на калориите единствено към една трета от загубата на тегло идва от мазнини, до момента в който останалите две трети идват от вода, мускули и гликоген. ( 2 ) ( 3 )

Вероятно тази диета може да ви помогне да свалите няколко кг първоначално, само че най-вероятно ще се върнат когато я спрете.

Как се съблюдава сиртуин диета?

Новата сиртуинова диета има две етапи, които не престават общо 3 седмици. След това можете да продължите да „ укрепвате “ диетата си, като включите допустимо най-вече храни съдържащи сиритуин.

Конкретните предписания за тези две етапи се намират в книгата „ Сиртуин диетата “, която основателите на диетата са написали. Ще би трябвало да го закупите, с цел да спазвате диетата.

Ястията са цялостни със сиртуин, само че включват и други съставки.

Повечето съставки и храни съдържащи сиритуин са лесни за намиране.

Сиртфуд диета примерно меню:

Голяма част от диетата се състои в прясно изцедения сок, който ще би трябвало да си вършиме сред един и три пъти на ден.

Зелен сок „ Сиртуин диетата “

  • 75 грама къдраво зеле
  • 30 грама рукола
  • 5 грама магданоз
  • 2 пръчки целина
  • 1 см джинджифил
  • половин зелена ябълка
  • половин лимон
  • половин чаена лъжичка зелен чай

Първа фаза

Първата фаза продължава 7 дни и включва ограничение на калориите и доста зелен сок. Той е предопределен да форсира загубата на тегло и се твърди, че ви оказва помощ да загубите 3,2 кг за 7 дни.

През първите 3 дни от първа фаза приемът на калории е стеснен до 1000 калории. Пиете три зелени сока дневно плюс едно обикновено хранене. Всеки ден можете да избирате от рецептите в книгата, които включват главните ястия като съществена част от ястието.

Примерите за хранене включват тофу, омлет с млечни артикули или запържени скариди с юфка от елда.

На 4-7 дни от първа фаза приемът на калории се усилва до 1500. Това включва два зелени сока дневно и още две ястия, богати на сиритуин, които можете да изберете от книгата.

Фаза втора

Фаза втора продължава 2 седмици. По време на тази фаза „ поддръжка “ би трябвало да продължите да отслабвате непрекъснато.

Виж Още:

Няма съответно ограничаване на калориите за тази фаза. Вместо това ядете три пъти, единствено храни съдържащи сиритуин и един зелен сок дневно. Отново ястията се избират от предписания, предоставени в книгата.

Здравословна ли е сиртуинова диета?

Храни съдържащи сиритуин са съвсем всички здравословни храни. Те дават някои изгоди за здравето заради техните антиоксидантни или противовъзпалителни свойства.

Виж Още:

И въпреки всичко, яденето на шепа здравословни храни не може да отговори на всички хранителни потребности на тялото ви.

Освен това нормално не се предлага да се яде единствено 1000 калории без надзора на доктор. Дори яденето на 1500 калории дневно е прекомерно ограничаващо за доста хора.

Диетата също по този начин изисква пиянство до три зелени сока дневно. Въпреки че соковете могат да бъдат добър източник на витамини и минерали, те също са източник на захар и не съдържат съвсем нищо от здравословните фибри. ( 4 )

Нещо повече, пиенето на сок през целия ден е неприятна концепция както за кръвната захар, по този начин и за зъбите. ( 5 )

Да не приказваме че, диетата е толкоз лимитирана в калории и избор на храни, че повече от евентуално е да има дефицит на протеини, витамини и минерали, изключително през първата фаза.

Безопасност и странични резултати

Въпреки че първата фаза на сиртуин диета е доста нискокалорична и хранително непълна, няма действителни опасения за сигурността на средностатистическия здрав възрастен, като се има поради късата дълготрайност на диетата.

И въпреки всичко за някой с диабет, ограничението на калориите и пиенето най-вече на сок през първите няколко дни от диетата може да аргументи рискови промени в равнищата на кръвната захар. ( 6 )

Независимо от това, даже здравият човек може да изпита някои странични резултати – като апетит.

Яденето единствено на 1000-1 500 калории дневно ще остави съвсем всеки, който се усеща гладен, изключително в случай че огромна част от това, което консумирате, е сок, който е с ниско наличие на фибри, хранително вещество, което оказва помощ да се чувствате сити. ( 7 )

По време на първа фаза може да получите други странични резултати като отмалялост, замаяност и нервност заради ограничаването на калориите.

За другояче здравия възрастен съществени последствия за здравето са малко евентуални, в случай че диетата се съблюдава единствено 3 седмици.

Прочети Още:
1. Средиземноморска диета – изгоди, лист с храни, предписания
2. Флекситарианска диета: в детайли управление за начинаещи

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР